SPAIN

Spanien kan traditionelt opdeles i 12 store vinregioner. Disse vinregioner følger mere eller mindre de administrative grænser for de 17 autonome samfund, der udgør den moderne spanske stat. Det centrale autonome samfund Castilla - La Mancha er den største vinproducerende region med en produktion på 13 millioner hektoliter eller en tredjedel af den spanske vinproduktion. Catalonien er den næststørste producent med 5,5 millioner hektoliter (14% af det samlede), og La Rioja er den tredjestørste producent med næsten 5 millioner hektoliter (13% af det samlede).

Da Spanien er en halvø, varierer klimaet betydeligt fra region til region. De fleste af det centrale Spanien syder under sommersolen og bliver meget koldt om vinteren. I den nordvestlige del, kaldet Galicien, fører de kølige havbriser og mange floder til betegnelsen "Grønne Spanien". I syd kan det brutale, tørre land og hylende vinde være for meget for de fleste druer. Middelhavet mod vest bidrager med varme temperaturer og kølende briser, mens Pyrenæerne på grænsen til Frankrig blokerer regnskyer fra at nå det nordlige centrale område.

Landet har rigeligt med indfødte druesorter, med over 400 sorter plantet i hele Spanien, selvom 88% af landets vinproduktion kommer fra bare 20 sorter - herunder de røde Tempranillo, Bobal, Garnacha og Monastrell; de hvide Albariño, Airén, Verdejo, Palomino og Macabeo; og de tre sorter Cava Parellada, Xarel-lo og Macabeo.


Read More

    0 produkter
    Sorry, there are no products in this collection.
    Senest set