Kender du til orangevin?

    Orangevin kommer oprindeligt fra Armenien og Georgien, hvor det er blevet produceret i tusinder af år. Vinen bliver den dag i dag lavet i lerkrukker, som kaldes for amphora. 

    Orangevin er kendt for sin dybe farve, og den kommer frem gennem maceration, som betyder, at druemosten ligger sammen med drueskallerne i en længere periode. Vinens farve kommer først frem efter, at mosten har haft kontakt med skallerne. Stort set alle druer er hvide indeni, og det gælder også de røde, og derfor kommer størstedelen af hvidvinen, der laves i Champagne, fra røde druer.

    Read More

    29 produkter
      NO ADDED SO2
      ORGANIC
    2021, Sau'range
    Domaine Saint Cyr
    250,00 kr
      BIODYNAMIC
      NO ADDED SO2
      ORGANIC
    2022, Orange is the new white
    Domaine Kleinknecht
    195,00 kr
      NO ADDED SO2
      ORGANIC
    2022, Emotiq
    Riccardi Reale
    175,00 kr
    2018, Tenuta Tufiello, Sancho Panza
    2018, Tenuta Tufiello, Sancho Panza
      NO ADDED SO2
    2019, Sancho Panza
    Tenuta Tufiello
    275,00 kr
      BIODYNAMIC
      NO ADDED SO2
      ORGANIC
    2021, Ginger
    Cathédrale Mas Théo
    145,00 kr
      NO ADDED SO2
    2021, Brucisco Bianco
    Cantina Marco Merli
    195,00 kr
      NO ADDED SO2
    2018, Lun'antica
    Terra della Luna
    265,00 kr
    2016, Tenuta Tufiello, Montemattina
    2016, Tenuta Tufiello, Montemattina
      NO ADDED SO2
    2016, Montemattina
    Tenuta Tufiello
    275,00 kr
    2018, Tenuta Tufiello, Sancho Panza Magnum
    2018, Tenuta Tufiello, Sancho Panza Magnum
      NO ADDED SO2
    2017, Sancho Panza Magnum
    Tenuta Tufiello
    595,00 kr
      NO ADDED SO2
    2022, Kisi & Mtsvane, Juso's Wine
    Juso's Winery
    195,00 kr
      NO ADDED SO2
    2020, Poison Ivy Magnum
    Domaine des Fables
    600,00 kr
      NO ADDED SO2
      ORGANIC
    2021, Tavola Marcerato
    Terra Tinta
    195,00 kr
      NO ADDED SO2
      ORGANIC
    2020, IGT Bianco Colli Toscana Centrale Terra Nosa
    Tenuta La Novella
    275,00 kr
      ORGANIC
    2020, VTM
    Domaine Castera
    395,00 kr
    Udsalg
      NO ADDED SO2
    2020, Dysnomia
    Pistis Sophia
    Udsalgspris 100,00 kr Normal pris 140,00 kr Spar 29%
    Udsalg
      NO ADDED SO2
    2020, Parthena
    Pistis Sophia
    Udsalgspris 100,00 kr Normal pris 140,00 kr Spar 29%
      NO ADDED SO2
      ORGANIC
    2021, Riesling Renano
    Riccardi Reale
    175,00 kr
      BIODYNAMIC
      NO ADDED SO2
    2022, Covante
    Cantina Bosco Sant'Agnese
    135,00 kr
      NO ADDED SO2
    2022, Mosco Bianco
    Cantina Marco Merli
    195,00 kr
      NO ADDED SO2
    2022, Tristo Bianco
    Cantina Marco Merli
    275,00 kr
      NO ADDED SO2
    2022, Eden
    L'Au-Dela
    195,00 kr
      NO ADDED SO2
      ORGANIC
    2022, Confusion
    L'Au-Dela
    295,00 kr
      NO ADDED SO2
    2022, Purgatoire
    L'Au-Dela
    175,00 kr
      NO ADDED SO2
    2022, Com Mai
    Alvaro Gonzalez Marcos
    195,00 kr
      NO ADDED SO2
    2020, Chaman Magnum
    Maudit Flacon
    495,00 kr
      NO ADDED SO2
      ORGANIC
    2022, Orange Carbonique
    Bonnet Cotton
    250,00 kr
      NO ADDED SO2
      ORGANIC
    2022, Rivières Volantes
    Domaine Yohann Moreno
    210,00 kr
    Udsalg
      ORGANIC
    2022, Dolmen
    Cros des Calades
    Udsalgspris 100,00 kr Normal pris 145,00 kr Spar 31%
    Udsalg
      NO ADDED SO2
    2021, Karkinos
    Pistis Sophia
    Udsalgspris 100,00 kr Normal pris 140,00 kr Spar 29%

    Hvordan laves orangevin?

    Vinene har sit navn, fordi de ofte er dybt ravfarvet eller orange, men de er altså ikke lavet på hverken abrikoser eller appelsiner, som man måske kunne tro. I stedet er orangevin sådan set hvidvin lavet som rødvin. På samme vis er rosé faktisk rødvin, der har ligget i kortere tid med skallerne, og derfor kaldes det for rosé. 

    Orangevin kan også laves ved direkte pres, hvor drueskallerne presses langsomt, så mosten blandes med druernes skaller, og resultatet bliver en orange vin. 

    Orangevin kan laves på flere måder, og den orange farve i skallerne afhænger af modningen af druerne. Skallerne har eksempelvis ikke samme orange farve i koldere årgange. De varme årgange tilfører massere af farve og smag, vine fra italien har eksempelvis mere farve end fra frankrig. Italien og Italien.

    Farven på druerne

    Druerne kan være let gylden, orange, grønne og mange andre farver. Men alle er lavet på det, vi betegner som hvide druer, selvom hvide druer ikke altid er hvide. Drueskallerne har masser af farver, alt fra orange skær til brunlige og lyserøde farver. Mosten er derimod altid hvid, det er udelukkende druernes skaller, der har farve.

    Vi kalder denne type vin for orangevin, men i det gamle Georgien hed den ravvin på grund af den karakteristiske dybe ravfarve. Enkelte vine er lavet på meget grønne druer og giver derfor ikke den orange farve, da skallerne på druerne er grønne og ikke orange. Derfor trækker vinen ikke nogen farve ud på de grønne druer, men vinen kaldes derfor som regel ikke orangevin, men hvidvin.

    Read More

    Senest set