Kender du til orangevin?
Orangevine laves ved maceration, altså hvor man lader druemosten forblive i kontakt med drueskallerne i en længere periode. Mosten trækker derved farve ud af skallerne og giver vinen den dybe orange farve. Alle (næsten) druer, også de røde, er hvide indeni. Farven kommer først efter at saften har haft kontakt sammen med skallerne. Eksempelvis lavest der mest hvidvin i Champagne på røde druer.
Read More
Hvordan laves orangevin?
Som man måske tror er det ikke vin lavet på appelsiner, men blot farven på vin lavet på hvidvinsdruer. Vinene er ofte dybt ravfarvet eller orange, derfor det kaldes orangevin.
Mange kan sige at orangevin er hvidvin lavet som rødvin. Rosé er eksempelvis rødvin der blot har ligget kort tid med skallerne, vinen er derfor endnu ike blevet til rødvin, men blot rosé.
Hos Vintro har vi udelukkende økologisk vin, biodynamisk og naturvin. I lige den vintype du kan lide, rødvin, hvidvin, rosé, orange, orangevin. Vin til en hver smag.
Farven på druerne
Druerne kan være let gylden, orange, grønne og mange andre farver. Men er alle lavet på det vi betegner som hvide druer, selvom hvide druer ikke altid er hvide. Drue skallerne har massere af farver, alt fra orange til brunlige og lyserøde farver. Mosten er derimod altid hvid, det er udelukkende druernes skaller der har farve.
Vi kalder blot denne type vin for orangevin, eller i det gamle Georgien, ravvin, grundet den karakteristiske dybe ravfarve idag oversat til orange. Enkelte vin er lavet på meget grønne druer og giver derfor ikke den orange farve fra drueskallerne da skallerne på druerne er grønne og ikke orange. Derfor trækker vinen ikke nogen farve ud på de grønne druer. Men vinen kaldes derfor som regel ikke orangevin, men blot hvidvin.
Read More